Поверителност на данните и бисквитки



 

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ПРОЗРАЧНОСТ ПРИ ОБРАБОТВАНЕТО НА ЛИЧНИ ДАННИ  ОТ „КИДС БГ“ ООД, гр. Варна 

 

   „КИДС БГ“ ООД, гр. Варна, в качеството си на администратор на лични данни, осъществяващ търговската си дейност и чрез интернет платформата www.amigo-kids.com, има задължение да Ви информира за извършваното от Дружеството обработване на лични данни, включително и за Вашите права, в качеството Ви на субекти на лични данни.

 

  Молим, преди да предприемете действия за контакт с нас включително и в електронна среда, да прочетете внимателно настоящата Политика за поверителност, за да бъдете информирани относно процеса на обработване на отнасящата се до Вас лична информация. 

 

  Молим да имате предвид, че посетител, се явява всяко лице заредило www.amigo-kids.com в уеб браузъра си.

 

  Информираме Ви, че в случаите, когато посетите интернет платформата www.amigo-kids.com и/или се регистрирате, и/или изпратите заявка, запитване, и/или имейл до нас, Вие по собствена инициатива и желание, доброволно предоставяте на „КИДС БГ“ ООД, отнасящата се до Вас информация, която ще бъде обработвана с цел - сигурност и защита на софтуерната среда и по подразбиране  за обратна връзка с Вас, и/или изпълнение на договор.

           

 

АДМИНИСТРАТОР:

 

  Вашите данни се обработват от „КИДС БГ“ ООД, ЕИК: 201823120 със седалище и адрес на управление: гр. Варна 9000, район Приморски, ул. „Д-р Головина“ № 23, ет. 7, ап. 147.

   Основната търговска дейност на „КИДС БГ“ ООД е продажба на детски дрехи, обувки и аксесоари.


 

   Контактна информация за връзка с „КИДС БГ“ ООД, гр. Варна:

 

   Адрес: гр. Варна 9000, район Приморски, ул. „Д-р Головина“ № 23, ет. 7, ап. 147.

   имейл адрес: info@amigo-kids.com;  телефон:  0886 082 506.

   Лице за контакт: Магдалена Станчева - Управител

 

ОБРАБОТВАНЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ:

 

  „КИДС БГ“ ООД, прилага изцяло принципите на законосъобразност, добросъвестност, прозрачност, конфиденциалност и съотносимост при обработката на лични данни, съобразно нормативните разпоредби в областта на защитата на личните данни на физическите лица, между които и Регламент (ЕС) 2016/679  на Европейския Парламент и на Съвета от 27 април 2016 година и Закона за защита на личните данни.  

    Категориите лични данни обработвани от „КИДС БГ“ ООД са ограничени до минимално необходимия обем за постигане на целите, за които се обработват, поддържат се в актуален вид, и се съхраняват за период, не по – дълъг от необходимото съгласно целите и закона.

 

     ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ, СЕ ОБРАБОТВАТ ЗА ЛЕГИТИМНИ ЦЕЛИ:

 

  В процеса на осъществяване на търговската си дейност,  „КИДС БГ“ ООД, обработва лични данни на физически лица:

  • за изпълнението на договор, по който субектът на данни е страна, или за предприемане на стъпки по искане на субекта на данните преди сключването на договор, както и при използването на интернет платформата www.amigo-kids.com.

  • на законово основание в изпълнение на нормативно установени задължения, които се прилагат спрямо администратора. 

  • за целите на легитимните интереси на „КИДС БГ“ ООД, освен когато пред такива интереси преимущество имат интересите или основните права и свободи на субекта на данните, които изискват защита на личните данни. 

  • на основание свободно, доброволно и информирано, предоставено съгласие на субектите на лични данни за постигане на конкретни и законосъобразни цели, като например директен маркетинг.  

 

  КАТЕГОРИИ ЛИЧНИ ДАННИ ОБРАБОТВАНИ ОТ „КИДС БГ“ ООД ПРИ ИЗПОЛЗВАНЕ НА ИНТЕРНЕТ ПЛАТФОРМАТА - www.amigo-kids.com:

 

  • Статистически: IP-адрес, посетени страници, разгледани обекти и оферти, идентификатори - съхранени в „бисквитки“ локално при потребителя, информация за браузъра /операционната система/. 

  • Персонални: потребителско име, имейл адрес, две имена, адрес за доставка, телефон и други данни при необходимост. Информацията се използва в изпълнение на договор, както и за осъществяване на обратна връзка с Вас, като потребител. 

  • Информация за маркетингови цели: потребителско име, две имена, телефон и/или имейл адрес, и/или друга информация за контакт, при предварително, изрично и информирано съгласие на субекта. 

 

  Обработваната информация за физически лица се съхранява в срокове съобразно нормативните изисквания.

 

ОБРАБОТВАНЕ НА ДАННИ ПРИ ИЗПОЛЗВАНЕ НА ИНТЕРНЕТ ПЛАТФОРМАТА www.amigo-kids.com.

 

 Когато посетите нашата интернет платформа - www.amigo-kids.com., „КИДС БГ“ ООД събира за Вас данни единствено, които Вашият браузер прехвърля на нашия сървър, и които са технически необходими.

 

  Посещавайки интернет платформата, на лицензиран сървър се съхраняват данни за отворените от Вас, като посетител страници, оферти и ценови предложения, датата на посещение, IP-адрес, и други оперативни данни, с основна и единствена цел - сигурност и защита на софтуерната среда. Набраната информация е максимално анонимизирана и не би могла да доведе до индивидуализиране на физическо лице. 

  Заличаваме набраните данните незабавно, когато тяхното съхранение не е повече необходимо, освен ако е налице законово задължение за съхранение или с оглед изтичането на давностни срокове.

   Осъществяване на комуникация в електронна среда:

  В случаите на комуникация или взаимодействие с нас, посредством електронна поща или формите за контакт на www.amigo-kids.com, Вие споделяте с нас Ваши данни, като IP-адрес, електронен адрес, имена, телефонен номер, адрес за доставка и други. Предоставените от Вас данни се съхраняват и използват от нас, с цел обратна връзка, да отговорим на Вашите въпроси, запитвания или за целите на бизнес кореспонденция, както и за изпълнение на договор. 

   Когато обработваме данни, събрани в хода на комуникация, ние имаме легитимен интерес да обработваме данните съобразно законовите изисквания, за вътрешно потвърждаване или във връзка с Вашето запитване и/или поръчка. 

 

   Вход и Регистриране на профил:

 

   Можете да закупите стока от електронния магазин аmigo-kids.com, със или без регистрация на профил. И в двата случая, за да можем да изпълним точно Вашата поръчка е необходимо да ни предоставите минимално необходимата за това информация, а именно: име и фамилия, електронна поща, телефон, адрес за доставка. 

   Когато се регистрирате като потребител в електронния магазин аmigo-kids.com, Вие имате възможност да създавате списък с любими продукти, да получавате актуални търговски предложения, да проследявате вашата поръчка и да преглеждате предходни такива, както и да получавате в бъдеще съобщения с персонализирано съдържание, базирано на Вашето поведение. В този случай, имате възможност чрез нарочен клик да приемате, Вашите данни да се съхраняват и използват за целите на директен маркетинг. 

  

  На потребителите е предоставена и възможност да се абонират за „Бюлетин“ с актуални новини и промоции, в който случай е необходимо предоставянето единствено на имейл адрес. 

 

  С персонална парола за достъп до Вашите регистрационни данни разполагате само Вие. Достъп до данните имат единствено администраторите на уебсайта с цел неговото администриране, правилно функциониране и съобразяване със законовите изисквания.

 

   В зависимост от конкретната цел на обработване, предоставяме минимално необходим обем данни на вътрешен отдел за обработване на поръчката, както и на външни доставчици на услуги  (например: доставчици на хостинг, счетоводство, IT поддръжка, куриерски компании). С оглед осигуряване на подходящи гаранции ние се уверяваме и/или се споразумяваме изрично с нашите външни доставчици на услуги, съгласно чл. 28 от Регламент (ЕС) 2016/679.  

 

  Вашите данни ще бъдат изтрити веднага щом пожелаете това, освен ако не противоречи на законови изисквания за тяхното съхранение или определени давностни срокове. За да изтриете данните си, моля, влезте в клиентския си профил и извършете процеса по отказ или ни изпратете своя отказ от съгласие за обработване на данните по имейл. При липса на законови пречки ние изтриваме Вашите лични данни в предвидените за това срокове, но не по – късно от 30 /тридесет/ дни. 


 

   ИЗПОЛЗВАНЕ НА БИСКВИТКИ       

    

 Когато посещавате и използвате нашата интернет платформа, на Вашият компютър или мобилно устройство се съхраняват бисквитки. „Бисквитките“ са малко количество данни, които интернет платформата www.amigo-kids.com съхранява на Вашият компютър или мобилно устройство. Използваме „бисквитки“ във връзка с функционирането на интернет платформата.

   „Бисквитките“ служат за разграничаване на потребители и сесии, за определяне на нови сесии, при регистрация, за съхраняване източника на трафик и начина, по който е достигнат сайта.  Използваме „бисквитките“ за събиране на обобщени данни за трафика на интернет платформата и нейното взаимодействие с други платформи, с цел оптимизиране на нейната работа и защити. 

  

  Може да настроите браузера си така, че на Вашето устройство да не могат да се запазват бисквитки и/или всеки път да бъдете питани дали сте съгласни да бъдат активирани бисквитки. Също така, можете по всяко време да изтривате бисквитки, които са били активирани. Може да разберете подробно как става това от функцията за помощ във Вашия браузер. 

 

Моля, имайте предвид, че общото деактивиране на бисквитки може да доведе до ограничения във функционалността на нашия уебсайт.


 

   Интернет платформата www.amigo-kids.com използва следните бисквитки:

 

  • Задължително необходими бисквитки /бисквитки свързани с ефективността на сайта/:

  Задължително необходимите бисквитки гарантират функции, без които не можете да използвате по предназначение нашата интернет платформа.  Цялата информация, която се съхранява в тези бисквитки се връща към www.amigo-kids.com. 

  Използването на задължително необходимите бисквитки от www.amigo-kids.com е възможно без Вашето съгласие и/или разрешение, и съответно не могат да се активират или деактивират поотделно. Вие обаче можете да деактивирате тези бисквитки във Вашия браузер по всяко време, което ще Ви възпрепятства да видите или използвате изцяло www.amigo-kids.com. 

  Например: cfduid – се използват за идентифициране на отделни клиенти зад споделен IP адрес и за прилагане на настройките за сигурност към клиента; PHPSESSID - сесийна бисквитка, позволява няколко запитвания към сървъра да бъдат съотнесени към една сесия. Съдържа само позоваване на сесия, съхранена на уеб сървъра. В браузъра на потребителя не се съхранява информация и тази „бисквитка“ може да се използва само в текущата сесия.

  • Бисквитки за функционалност и изпълнение:

 Бисквитките за функционалност позволяват на нашата интернет платформа да съхранява вече предоставена от Вас информация и настройки, и съответно да Ви предложи подобрени и по-персонализирани функции на базата на тази информация. Тези бисквитки събират и съхраняват само анонимна информация, и не са в състояние да проследят Вашите движения в други интернет платформи. 

 Бисквитките за изпълнение събират информация относно това как се използва нашата интернет платформа с цел повишаване на нейната конкурентоспособност, съдържание и функционалност. Тези бисквитки позволяват да се определи кои подстраници от платформата се посещават и от кое съдържание потребителите се интересуват най-много. Моля, да имате предвид, че Вашия IP адрес, се обработва технически, автоматично се превръща в анонимен, което не позволява профелиране на потребители. 

  Например: -ga,  бисквитките се използват от Google Analytics, за статистическа информация с цел извършване на анализ на броя потребители, посетили сайта за даден период от време, най-разглеждани страници, време на разглеждане, тип устройство, и други. Относно бисквитките, които генерира Google Analytics може да се информирате тук https://policies.google.com/privacy.

Може да промените настройките на тези бисквитки по всяко време.    

  • Препратки към социални мрежи:

  На нашата интернет платформа е инсталирана препратка /плъгин/ към социалната мрежа Facebook. По този начин Ви даваме възможност за взаимодействие със социалната мрежа и с други потребители, за да можем да подобрим предлаганото от нас и да го направим по-интересно за Вас като потребител. Препратката е маркирана с логото на социалната мрежа Facebook. 

   При посещение на www.amigo-kids.com няма автоматично предаване на данни към Facebook. Данни се предават само ако кликнете върху логото на социалната мрежа. В този случай, Вашият браузер стартира връзка със сървърите на Facebook. 

   Доставчиците на социални мрежи съхраняват събраните относно Вас данни като потребителски профили и ги използват за целите на реклама, пазарно проучване и/или ориентиран към търсенето дизайн на уебсайта си. 

  За повече информация относно целта и обхвата на събиране на данни и тяхното обработване от социалната мрежа, моля да се запознаете с нейните политики за поверителност и защита на личните данни. 

 

  • „Лог“ файлове:

 

   Интернет платформата www.amigo-kids.com, събира данни в „лог“ файлове. Тази информация съдържа: вашето IP, кой браузер ползвате, вида на операционната Ви система, данни кога сте посетили нашата интернет платформа, посетените страници. 

 

  Посочената по – горе информация отнасяща се до Вас, се пази на лицензиран сървър с контролиран режим на достъп.


 

   Моля да имате предвид, че когато ползвате линк, който Ви препраща в друга интернет платформа или социална мрежа, последните ползват собствени „бисквитки“ и политики за сигурност, над които „КИДС БГ“ ООД няма контрол.

   Настоящите Политики за поверителност не покриват препратките в интернет платформата www.amigo-kids.com към други уебсайтове. Отново Ви препоръчваме да прочетете декларациите за поверителност на другите уебсайтове, които посещавате.


 

  МЕРКИ ЗА ЗАЩИТА НА ВАШИТЕ ДАННИ

 

„КИДС БГ“ ООД, като отчита естеството, обхвата, контекста и целите на обработването, както и рисковете с различна вероятност и тежест за Вашите правата и свободи, е въвело подходящи технически и организационни мерки, които системно подобрява и актуализира, за да гарантира и да осигури максимална защита на обработваните лични данни. 

 

  Използваните от „КИДС БГ“ ООД програмни продукти са съобразени с актуалните нормативни изисквания за защита на личните данни и осигуряват ефективен контрол и защита от неправомерен достъп. Осъществява се системно сканиране за зловреден софтуер Внедрена е система от организационни и административни мерки, за гарантиране на постоянна поверителност и устойчивост на услугите при обработване. 

 

www.amigo-kids.com използва SSL сертификат, за да осигури сигурно пазаруване за своите клиенти. Сертификатът осигурява криптирана връзка между вас и сайта, когато вие въвеждате вашите лични данни.

 

  Прилагат се съвременни методи и средства за защита при пренасяне на информацията, надеждна и защитена идентификация и автентификация на изпращача и на получателя на информацията, и осигуряване на конфиденциалност и интегритет на пренасяната информация. 

 

  Цялата отнасящата се до Вас информация се намира зад защитени мрежи и е достъпна само за ограничен брой наши служители, които имат персонифицирани права за достъп. Служителите обработващи лични данни поемат задължение за конфиденциалност и неразпространение на лични данни. Обработващите лични данни за „КИДС БГ“ ООД са запознати, гарантират и прилагат  нормативната уредба в областта на защита на личните данни и правилата за неразгласяване на лични данни, и строго спазване на мерките за защита.


 

ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ НА ТРЕТИ ЛИЦА:

 

  „КИДС БГ“ ООД не предоставя данни на трети лица, с изключение на случаите, когато:

  • Вие лично сте предоставили изричното си съгласие за това;

  • Съществува изискване за предоставяне на информация от легитимни контролни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство, имат право да изискват и събират такава информация и ние сме задължение да я предоставим по силата на закона;

  • На външни доставчици на услуги при строго спазване на мерките за защита и законовите изисквания.

 

 ПОВЕРИТЕЛНОСТ И КОНФИДЕНЦИАЛНОСТ 

 

  „КИДС БГ“ ООД, ДЕКЛАРИРА, че гарантира на субектите на лични данни, спазване на политика на конфиденциалност и неразпространяване на лични данни. Обработваните лични данни няма да бъдат използвани, предоставяни или довеждани до знанието на трети лица извън предвидените в закона и/или договора условия. При спазване на действащото законодателство „КИДС БГ“ ООД използва личните данни на субектите единствено и само за целите, предвидени в договора и/или по начин съвместим с тях. 


 

  ВАШИТЕ ПРАВА ПО ОТНОШЕНИЕ НА ОБРАБОТВАНИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

 

     В качеството Ви на субекти на лични данни, имате право по всяко време на обработването да поискате от „КИДС БГ“ ООД,  информация и достъп до обработваната по отношение на Вас информация.

      Имате право по всяко време на обработването да поискате коригиране, изтриване, ограничаване или изтриване на обработваните по отношение на Вас данни.

      

  Можете да упражните правата си, като подадете писмено заявление до „КИДС БГ“ ООД на адрес: гр. Варна 9000, район Приморски, ул. „Д-р Головина“ № 23, ет. 7, ап. 147 и/или на имейл адрес: info@amigo-kids.com;  телефон:  0886 082 506.

   Лице за контакт: Магдалена Станчева - Управител

 

   Можете да упражните правата си като депозирате писмено Заявление за достъп до лични данни до „КИДС БГ“ ООД на посочените по – горе адреси. Следва да депозирате заявлението лично или, чрез изрично упълномощено от Вас лице, освен ако специален закон не предвижда друго. Заявлението следва да съдържа: данни, които Ви идентифицират, като субект на данните /три имена, качество и други/; описание на искането; предпочитана форма за предоставяне на достъпа до лични данни; подпис; дата и адрес за кореспонденция и връзка с Вас. Заявлението се завежда в регистър.

  Вашето заявление, ще бъде разгледано от оправомощен представител на „КИДС БГ“ ООД, който ще Ви отговори в срок не по – късно от 30 /тридесет/ дни. Отговорът ще Ви бъде съобщен по подходящ начин, както и писмено.

 

   Имате право по всяко време на обработването да оттеглите предоставено от Вас съгласие за обработване на данни, при условие, че липсва друго основание за законосъобразно обработване. Необходимо е да ни информирате, за това на имейл адрес: www.amigo-kids.com.

 

    В случаите, когато лични данни са предоставени от субект на данни на „КИДС БГ“ ООД, без основание и/или в противоречие с целите и принципите по обработване на данни, „КИДС БГ“ ООД ги връща незабавно или ги изтрива, или унищожава в срок от един месец от узнаването.

 

    В случаите, когато данните не са получени от субекта на лични данни, за който се отнасят, „КИДС БГ“ ООД информира субекта за: данните идентифициращи администратора и координати за връзка с него; целите, срока и правното основание на обработването; за категориите предоставени данни и техния източник; за получателите, на които ще бъдат предоставени; както и за правото на субекта на достъп, коригиране, ограничаване или изтриване на неговите лични данни.

 

  В качеството си на субекти на лични данни, имате право на възражения и жалби във връзка с обработването и съхраняването на отнасящата се до Вас информация, пред Комисията за защита на личните данни, която е надзорен орган в Република България, както и пред компетентните съдебни органи.


 

Запазваме правото си да променяме настоящите Политики за поверителност и прозрачност.


 

   По смисъла на настоящите  Политики:

 

   „Субект на лични данни“ е всяко, физическото лице, за което се отнасят личните данни, и което е идентифицирано или може да бъде идентифицирано пряко или непряко чрез идентификационен номер или чрез един или повече специфични признаци 

  "Администратор на лични данни“ е „КИДС БГ“ ООД, гр. Варна;

  „Лични данни“  всяка информация, свързана с идентифицирано физическо лице („субект на данни“) или физическо лице, което може да бъде идентифицирано, пряко или непряко чрез идентификатор като име, идентификационен номер, данни за местонахождение, онлайн идентификатор или по един или повече специфични признаци, например: име, адрес, имейл адрес, IP адрес и други;

Обработване на лични данни" е всяка операция или съвкупност от операции, които Дружеството извършвана по отношение на лични данни или набор от лични данни чрез автоматични или неавтоматични средства като събиране, записване, организиране, структуриране, съхранение, адаптиране или промяна, извличане, възстановяване, консултиране, употреба, подреждане или комбиниране, ограничаване, изтриване, блокиране или унищожаване и др.;

Съгласие на физическо лице” е всяко свободно изразено, конкретно и информирано волеизявление, с което субекта на лични данни, за който се отнасят личните данни, недвусмислено се съгласява те да бъдат обработвани.



 

                                                    „КИДС БГ“ ООД, гр. Варна